soutěžní odpoledne pro studenty češtiny pro cizince

Studenti češtiny pro cizince čekali na výbuch bomby

Prověřování jazykových znalostí, zábava a soupeření. Tak vypadalo soutěžní odpoledne, které pro studenty češtiny pro cizince v pátek 13. března připravily lektorky HOPE.

Soutěže se zúčastnilo na čtyřicet studentů, kteří plnili několik disciplín: se sluchátky na uších hádali slova, hráli Aktivity, hledali správný výraz, než vybuchne bomba, a luštili detektivní případ. Nejlepší tým dostal hodnotné ceny. Všichni účastníci si odnesli hrníček a propisku.

„Měli jsme báječnou nabídku otestovat své znalosti češtiny a odnesli jsme si spoustu pozitivních dojmů a zážitků. Dělali jsme různé zajímavé aktivity. Nejtěžšími pro nás byly detektivka a bomba. Nikdy nelze uhádnout, kdy bomba vybuchne, proto většinu řeší ne tvé znalosti češtiny, ale čirá náhoda. Nejvíc se nám líbila sluchátka, protože je legrační pozorovat, jak se někdo snaží uhádnout slovo, které vůbec neslyší. Upřímně řečeno, vítězství bylo pro nás překvapením, a proto jsme měli z výhry velkou radost,“ shodli se členové vítězného týmu.

Vzhledem k tomu, jak se klání vydařilo, slibují organizátoři do konce roku opakování.

VUT soutěž Čeština pro cizince čj pro cizince_soutěže VUT soutež Čeština pro cizince soutěžní odpoledne čeština pro cizince