Procvičte si nejenom vánoční slovíčka na adventních trzích

Na vánoční trhy, které na přelomu měsíce zaplnily řadu náměstí a prostranství v České republice i jinde, se můžete vydat nejenom za vůní horkého punče a perníčků. Využijte jejich návštěvu i k rozšíření znalostí cizího jazyka, který se učíte.

Kouzelné trhy s nezaměnitelnou vánoční atmosférou rozproudily dění po celé Evropě. Díky tomu, že Česko leží ve výhodném středu kontinentu, lze se odtud do několika hodin dostat do mnoha metropolí a velkolepých měst. Pokud studujete němčinu, angličtinu a rádi byste si ji vyzkoušeli v praxi, není nad to spojit předvánoční výlet s jazykovou výukou. Nastudujte si slovíčka jako svařené víno, vánoční strom nebo ozdoby a vyrazte do Německa, Rakouska či letadlem do Londýna!

VÍDEŇ

Za méně než dvě hodiny se vlakem, autobusem či autem dopravíte do hlavního města Rakouska, kde se rozprostírají desítky vánočních trhů. Vídeň je jedna z nejoblíbnějších vánočních destinací, neboť nabízí jedinečnou kombinaci imperiální okázalosti a slavnostní dobré nálady. Nejlákavější jsou trhy před zámkem Schönbrunn a zámkem Belvedere anebo Kouzlo adventu na Radničním náměstí.

SALZBURG

V Mozartově města naleznete jedny z nejkrásnějších adventních trhů. Kouzelné uličky, neopakovatelná slavnostní atmosféra i samotná poloha v údolí mezi zasněženými alpskými vrcholky činí ze Salzburgu místo, které byste před Vánocemi rozhodně neměli vynechat.

DRÁŽĎANY

Drážďany jsou velice dobře dostupné především ze severu republiky. Drážďanský Striezelmarkt je nejstarším vánočním trhem v Německu – letos se koná už 582. ročník. Naučte se, jak se řekne německy štola nebo pyramida, a zajeďte si na nezapomenutelný výlet.

BERLÍN

V německém hlavním městě se hlavní předvánoční dění odehrává na náměstí Gendarmentmarkt, které obsadily stánky s občerstvením, typickými vánočními ozdobami a ručně zpracovanými uměleckými předměty. Komu nevadí cestovat pár hodin, neměl by si sváteční Berlín nechat ujít.

MNICHOV

Do několika hodin se zvládnete dopravit také do bavorské „pivní“ metropole, která se ale v době adventu mění v magické vánoční místo. Nejnavštěvovanější mnichovské trhy se nachází v centru města na náměstí Marienplatz.

LONDÝN

Prozářené ulice, voňavé dobroty a neutuchající příjemná atmosféra. Skutečná zimní pohádka. Takový je předvánoční Londýn, kam z tuzemska míří rychlé a pohodlné přímé lety. Vychutnejte si slavnostní kouzlo britského království a popovídejte si s Angličany o tom, jak shání dárky a pečou vánoční cukroví!

Malá rada: Je obecně známé, že s troškou alkoholu v krvi se uvolňují jazykové bariéry, tak si dejte kapku punče, medoviny či svařeného vína a uvidíte, jak budete speakovat a šprechtit 😉

Krásný advent!