Školili jsme se s lektorkou angličtiny Danielou Clarke

Jazyková škola HOPE se v minulém týdnu zúčastnila tří zajímavých workshopů lektorky a trenérky Daniely Clarke, které se konaly v ILC International House v Brně.

Semináře se týkaly metodicko-didaktické výuky anglického jazyka a byly zaměřené primárně na kreativní výuku gramatiky (Teaching Grammar Creatively), na motivaci studentů (What motivates?) a především na rozmanitou škálu aktivit, her a stimulací, které okoření každou hodinu angličtiny tak, aby si z ní student odnesl maximum znalostí (Spice Up Your Lessons).

„Kromě úžasného charisma lektorky a krásné angličtiny se učitelé a metodici mohli dozvědět, jakým způsobem obohatit výuku, jak a co nejčastěji zapomínáme, jak přimět nejproblematičtější výukovou skupinu, tedy teenagery k výuce jazyků, jak učit reálnou a použitelnou angličtinu bez biflování učebnicových a nepoužívaných frází. Účastníci si mohli také vyzkoušet, jaká forma výuky na ně nejvíce zabírá – zda vizuální, kinetická nebo audio výuka,“ přibližuje vedoucí jazykové školy HOPE Andrea Hrabáková.

Zajděte si na seminář i vy

Pokud chcete svým studentům zpestřit výuku a dát jí šmrnc, pak doporučujeme navštívit některý z těchto seminářů. Jejich aktuální seznam naleznete na www.ilc.cz/seminare.

ILC Brno workshop Daniely Clarke