Studenty vítal na Prvákovinách 2014 i stánek HOPE

Možnost seznámit se s lektory a přeptat se na to, co je potřeba. To je hlavní důvod, proč HOPE nechybí na Prvákovinách, akci určené pro studenty prvních ročníků Provozně ekonomické fakulty (PEF) Mendelu v Brně.

Letošní Prvákoviny se konaly v úterý 16. a ve středu 17. září. HOPE na fakultě učí několik kurzů: přípravné na Světový jazyk, Obchodní jazyk, Angličtinu pro informatiky, potom taky kurzy procvičovací, konverzační, letní kurzy a přípravy na mezinárodní zkoušky, které zároveň pořádá. Na stánku zájemci našli informace o jazykových kurzech angličtiny, němčiny, ruštiny, španělštiny, francouzštiny, ruštiny a italštiny. „Studenti se mohli setkat s lektory, kteří je budou v jednotlivých kurzech vyučovat, a na cokoli se jich zeptat,“ popsala stánek HOPE vedoucí výuky Andrea Hrabáková.

Šest výherců

HOPE pro studenty-nováčky připravilo soutěž o šest slevových kuponů; stačilo odpovědět na jednoduchou otázku týkající se jazyků na Mendelově univerzitě. Z množství zúčastněných si kupon na desetiprocentní slevu z jazykového kurzu dle vlastního výběru odnesli Ondřej Cibulka, Monika Bažantová, Marcela Capuliaková, Eliška Bednářová, Barbora Turkyňová a Klára Babincová.

Od stánku HOPE ale s prázdnou neodcházel nikdo. Rozdávaly se bloky, zápisníky, jednoduché příručky na gramatiku, taháky na nepravidelná slovesa nebo i vtipné záložky.

Studentům, kteří se chtějí dozvědět více o jazycích na PEF Mendelu, slouží webový portál www.jazykynapef.cz.