Zahraniční studenty na výletě překvapila zaplněná nudistická pláž

V květnu jsme se se skupinou zahraničních studentů češtiny vydali na výlet do okolí Brna. Jsou to studenti z různých zemí – z Běloruska, Ukrajiny, Ruska a Kazachstánu – ale panují mezi nimi přátelské vztahy, protože je spojuje mládí a snaha se něco naučit.

Cílem výletu byla Brněnská přehrada a hrad Veveří. Romantická plavba parníkem s výhledem na krásnou přírodu byla zpestřená proplutím kolem nudistické pláže, která byla navzdory časné letní době plná opalujících se naháčů – pro studenty pohled překvapivý a dost nevídaný.

Už z parníku jsme spatřili hrad Veveří, dříve mocné sídlo moravského markraběte. Hrad i jeho okolí jsme si po krátké pěší procházce prohlédli.

Občerstvení a hudba

Pořádně jsme vyhladověli a spásu našli ve stáncích s občerstvením na nádvoří hradu, kde hráli muzikanti, kteří zpívali krásné moravské lidové písničky.

Atmosféra byla vynikající; nezklamalo ani počasí. Studenti si odnesli plno zážitků, dozvěděli se zajímavé informace o části naší historie a rozšířili si slovní zásobu, nejen z oblasti historie a stavitelství, ale měli velký zájem také o místní floru a faunu.

Přívětivé město Brno

A jaký mají tito mladí lidé názor na Brno a jeho obyvatele? Brno se jim velmi líbí jako moderní, útulné a přívětivé město s rušným společenským životem. Stejně tak oceňují i Brňany pro jejich vstřícnost a zdvořilost.

Autorka textu: Jindřiška Tronečková, lektorka češtiny pro cizince

zahraniční studenti na výletě studenti na hradě Veveří